Kotisivut ja verkkokaupat, Tietoturva ja tekniikka

Verkkokauppa-alustan valinta

Woocommerce on suosituttu ja monipuolinen alusta Wordpress-kotisivuille, mutta ei välttämättä ole käytön helppouden ja nopeuden kannalta aina paras valinta. Sen joustavuus ja kustomoitavuus ovat kuitenkin tehneet siitä erittäin suositun ja itsekin käytämme sitä usein.

Seuraa tai laita viestiä

Jaa kavereille (tai muille)

Viime kirjoituksessa mietittiin verkkomaksunvälittäjiä mutta ensimmäinen hoidettava asia on tietenkin verkkokauppa-alustan valinta. Woocommerce ei ole ainoa vaihtoehto ja usein joku muu voikin olla parempi. Woocommerce on suosituttu ja monipuolinen alusta WordPress-kotisivuille, mutta ei välttämättä ole käytön helppouden ja nopeuden kannalta aina paras valinta. Sen joustavuus ja kustomoitavuus ovat kuitenkin tehneet siitä erittäin suositun ja itsekin käytämme sitä usein.

WooCommerce

Woocommerce on lähtökohtaisesti ilmainen mutta erikoisempien toimintojen lisääminen sen päälle voi kasvattaa kerta- tai kuukausimaksun melko korkeaksi. Etenkin aloittelevat verkkokaupat selviävät kyllä pitkälle ilmaisella versiolla ainakin ensimmäiset vuodet ja taitavan tekijän, vink vink 😉 käsissä maksulliset palvelut ovat usein kierrettävissä.

Ecwid-verkkokauppa

Toinen vaihtoehto, jota suosittelemme mielellämme Woocommercen tilalle on Ecwid. Se on alusta asti kuukausimaksullinen mutta tilin voi luoda ja järjestelmää testata ilmaiseksi. Ecwid on todella kauppiasystävällinen, helppokäyttöinen ja nopea oppia sekä käyttää. Kuukausihinta määräytyy esimerkiksi tuotemäärän mukaan. Ecwidin avulla verkkokauppaan tuotteiden lisääminen on helppoa ja nopeaa, eikä se vaadi kirjautumista WordPressin hallintaan.

Molemmat alustat ovat erinomaisia ja tuotteiden vienti niiden kesken on suhteellisen helppoa. Kannattaa aina verkkokaupan perustamisvaiheessa ottaa yhteyttä ja keskustella siitä, kumpi olisi parempi vaihtoehto omalle verkkokaupalleen.

Loppukaneettina voidaan sanoa, että Woocommerce on parempi alusta, kun halutaan määritellä kaupan ulkoasu todella tarkkaan ja tiedostetaan, että käytön opettelu vaatii opettelua. Ecwid on parhaimmillaan, kun ollaan valmiita maksamaan kiinteä kuukausi- tai vuosihinta verkkokaupan helppoudesta ja nopeudesta. Ecwid voidaan asentaa myös Wordrepssin lisäksi usealle muulle sivualustalle.

Ecwid -verkkokauppa-alustan hinnoitteluun voit tutustua tästä linkistä.

Woocommerce on lähtökohtaisesti aina ilmainen.

Ecwid-verkkokaupasta kertova oma julkaisu löytyy tästä.

Jaa kavereille (tai muille)

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla