Pauli-koira mosaiikin edessä

Kiva juttu, että kotisivujen ylläpito kiinnostaa

Kotisivujen ylläpito on varattu vain asiakkaillemme.

Ylläpitopaketit

Kotisivut tarvitsevat aina ylläpitoa julkaisun jälkeen. 

Muuten niistä tulee yksi esimerkki niistä surullisista menneisyyden sivuista, joissa on vielä nykyään kävijälaskuri. Tietenkin tärkeintä ylläpito- ja sivujen kehitys on turvallisuuden ja asiakaskokemuksen kannalta.

Perussetti

xx € + alv / kk
 • Cloudflare CDN
 • WP Coren, teemojen ja lisäosien päivitykset
 • Sivujen ja tietokannan varmuuskopiot viikottain. Säilytysaika 3 kk
 • SMTP-sähköpostin lähetys SendGridillä alle 1000 sähköpostia/kk
 • Raportti tehdyistä toimenpiteistä kuukausittain
 • Suositukset sivujen parantamisesta raportissa
 • SEO-hakukoneoptimointiraportti kuukausittain

Paras setti

xx € + alv / kk
 • 10% alennus kaikista ylläpitosopimuksen aikana tehdyistä töistä
 • Sivujen tekniikan pienparannuksia tai optimointia kuukausittain 1 h parannusehdotuksille
 • Sivujen turvallisuustarkastus viikottain
 • Linkkien ja sisällön analysointi vanhentuneiden/rikkinäisten linkkien osalta kuukausittain
 • Sivujen ja tietokannan varmuuskopiot kaksi kertaa päivässä. Säilytysaika 12 kk asti*
 • SMTP-sähköpostin lähetys SendGridillä alle 10 000 sähköpostia/kk
 • Sivujen uptime-valvonta (tiedämme, jos sivusi kaatuvat tai palvelin ei vastaa)
 • Cloudflare CDN
 • WP Coren, teemojen ja lisäosien päivitykset
 • Raportti tehdyistä toimenpiteistä kuukausittain
 • Suositukset sivujen parantamisesta raportissa
 • SEO-hakukoneoptimointiraportti kuukausittain

Kysyttävää? Ota yhteyttä tai klikkaa alareunan viestinappia.

Jos kotisivusi ovat Kinstalla, niin saat kiinteän 10 euron alennuksen paremmasta ja parhaasta paketista, koska tiedämme että hosting-puolen asiat ovat kunnossa ja sivujen ylläpito on nopeaa ja vaivatonta.

Jos kotisivusi ovat Seravolla, niin saat kiinteän 10 euron alennuksen paremmasta ja parhaasta paketista, koska tiedämme että hosting-puolen asiat ovat kunnossa ja sivujen ylläpito on nopeaa ja vaivatonta.

Perusominaisuuksista

Cloudflarea käytetään maailmanlaajuisesti yli 20 000 000 verkkosivulla ja Cloudflaren asiakkaita ovat monet tunnetut yritykset, kuten esimerkiksi IBM, Norwegian, HubSpot, Zendesk, Hubspot ja Eurovision (suomalaisittain Euroviisut).

Cloudflaren CDN on välittäjäpalvelu, jonne kotisivujesi staattisten osien välimuisti ladataan ja jaellaan sadoilta palvelimelta mahdollisimman nopeasti sivustolla vierailijalle mm. sijainnin mukaan. Staattiseksi sisällöksi voidaan lukea kaikki sisältö, joka ei muutu usein ja näkyy kaikille vieralijoille samanlaisena. Tämä kattaa siis kotisivujen useimmat osat. Dynaaminen, eli käyttäjän tai tapahtumien mukaan muuttuva sisältö, ladataan omalta palvelimelta. Cloudflare lisää myös sivuston turvallisuutta. Heillä on yli 170 eri datakeskusta ympäri maailmaa. Suomessa on oma datakeskuksensa Helsingissä

Lue lisää tästä: linkki

Cloudflare sisältyy kaikkiin ylläpito- ja kehityspaketteihimme.

Päivitämme kaikki tietoomme tulleet kriittiset ja turvallisuuteen vaikuttavat päivitykset heti. Yleisimmät syyt sivujen tietoturvaongelmiin ovat:

 • huono hosting palvelu, sen haavoittuvuudet ja heikko tietoturva
 • vanhentuneet tai epäturvalliset teemat
 • vanhentuneet tai epäturvalliset lisäosat
 • heikot salasanat


Muuten tiettyjen päivitysten kanssa on fiksua odottaa hetki, että kaikki sivuilla olevat muut osat pääsevät kiinni päivitykseen. Usein sivujen ongelmat johtuvat automaattipäivityksistä tai liian nopeasta päivitystiheydestä.

Sisältyy kaikkiin ylläpito- ja kehityspaketteihimme.

Varmuuskopiointi on oikeastaan pakollista. Jos sivusi menevät rikki, mikä voi tapahtua useasta eri syystä, niin ne voidaan palauttaa takaisin omaan loistoonsa varmuuskopioista. Varmuuskopioinnin tiheys ja säilytysaika määrittävät, minne asti voidaan palata.

Monet hosting-tarjoajat tekevät sivuillesi automaattisia varmuuskopioita, mikä on mahtava asia. Jos palveluntarjoaja kuitenkin säilyttää varmuuskopiosi esimerkiksi kahden viikon ajan, niin mitä tapahtuu, kun sivuillesi murtaudutaan ja heräät asiaan vasta kahden viikon jälkeen? Haittakoodia voi jo olla kaikissa automaattisissa varmuuskopioissa. Automaattiset varmuuskopiot säilytetään palvelimella. 

Mitä jos palvelimelle tapahtuu jotain? Useimmiten hostingin varmuuskopioiden palauttamisen pitää myös odottaa kyseisen hostingin asiakaspalvelun toimesta tehtävää sivujen palauttamista. Ylläpitosopimuksella varmuuskopiot palautetaan joustavasti sekä arkisin että viikonloppuisin ja sivujen toiminta testataan aina palautuksen jälkeen.

Varmuuskopioimme sivujesi kaiken sisällön ja niiden tietokannat sopimuksen aikataulun mukaan. Varmuuskopiot eivät jää sivujen kanssa samalle palvelimelle. Lataamme ne omalle palvelimellemme ja pilvipalveluun. Säilytämme aina varmuuskopioitasi ylläpitosopimuksesta riippuen kolmesta kuukaudesta aina kuuteen kuukauteen asti. Saat pyynnöstä myös varmuuskopiot itsellesi. Mahtavaa!

Jos sivuillesi tulee usein uutta sisältöä tai sinulla on verkkokauppa, niin kannattaa tilata ylläpito päivittäisillä varmuuskopioilla, ettei tärkeää dataa tai tilauksia mene hukkaan mahdollisen sivujen palautusten yhteydessä.

Perussetissä varmuuskopioimme sivut ja tietokannat viikottain. Säilytämme kaikkia varmuuskopioita 3 kuukauden ajan tallennuksesta.

*Paremmassa setissä varmuuskopioimme sivut ja tietokannat päivittäin. Säilytämme kuukausittaisia varmuuskopioita 6 kuukautta tallennuksesta ja muita 30 päivää.

*Parhaassa setissä varmuuskopioimme sivut ja tietokannat kaksi kertaa päivässä ja kuukausittain. Jos haluat varman päälle vielä säännöllisempia varmuuskopioita, niin sekin onnistuu lisämaksusta.

– Säilytämme kuukausittaista varmuuskopioita 12 kuukautta tallennuksesta ja muita varmuuskopioita 3o päivää.

Oletuksena WordPress -kotisivut lähettävät kaikki automaattiset viestit PHP-lähetyskomennolla. PHP:n kautta lähetetyt automaattiviestit, kuten kaikki kotisivujesi lomakkeet, verkkokaupan viestit, käyttäjien tiedot, unohtuneet salanasanat…päätyvät siis vastaanottajan roskapostikansioon tai ne eivät saavu ollenkaan perille.

Suosituimmat sähköpostipalvelut (Gmail, Outlook jne.) joutuvat jatkuvasti taistelemaan roskapostien kanssa ja ellei kotisivuiltasi lähtevien sähköpostien varmennus ole kunnossa, ne eivät usein saavu perille.

SMTP-sähköpostipalvelun asentaminen, verkkotunnuksen varmennus ja konfigurointi usein varmistavat sen, että kotisivujesi lähettämät automaattiviestit myös saapuvat perille vastaanottajalle, jos niiden sisältö on muuten kunnossa, eikä vaikuta roskapostilta.

Käytämme SendGridin SMTP sähköpostipalvelua ja ylläpitosopimukseen kuuluu sinunkin kotisivujesi sähköpostien lähettäminen sen kautta. SendGrid on erittäin luotettava välittäjä viesteille ja sen avulla voidaan seurata viestien toimittamista, jopa niin tarkasti, että voimme tarvittaessa jäljittää asiakkaan antaman väärän sähköpostiosoitteen.

SMTP:n avulla kotisivujesi viestit eivät mene läheskään niin todennäköisesti roskapostiin ja vastaanottajalle viesti näyttää saapuvan omasta yrityssähköpostiosoitteestasi.

*SMTP lähetys toteutetaan sivukohtaisella API-avaimella. Huonosti käyttäytyvät (paljon vääriä osoitteita, spammia jne) postittajat poistetaan tililtämme.

Sähköpostisi eivät jää lähettämättä vaikka raja tulisikin täyteen, eikä siitä veloiteta erikseen. Jos ylityksiä tulee paljon tai ne ovat poikkeuksellisen isoja, etkä halua siirtyä parempaan ylläpitopakettiin, niin voimme poistaa SMTP-lähettämisen SendGrid-tilauksemme kautta.

Jos sivusi lähettävät yli 10 000 automaattiviestiä kuukaudessa, niin autamme sinua etsimään yrityksellesi oman SMTP-ratkaisun tarpeidenne ja käyttämänne yrityssähköpostin mukaan.

Arvioidaksesi sopivan kotisivujen postien lähetysmäärän voit miettiä esimerkiksi seuraavia asioita tai ottaa yhteyttä oikean alanurkan puhekulpasta niin mietitään asiaa yhdessä.

 • jos sivuillasi on verkkokauppa, niin jokainen asiakas voi saada esimerkiksi tilausvahvistuksen, kuitin, tilauksen seurantatiedot, tilauksen toimituksen päivitysilmoitukset, unohtuneet tunnuksensa jne. sähköposteja voi siis hyvinkin lähteä kotisivujen automaattiviestien kautta päivässä 5-10 kpl/asiakas tai tilaus
 • jos sivullasi on verkkokauppa, jossa myydän kursseja tai vastaavia ja niistä lähtee omia viestejään asiakkaalle, niin viestejä lähtee helposti yli 10 kpl/asiakas tai tilaus
 • 10 päivittäiselle tilauksella sivuiltasi viestejä voi lähteä päivän aikana siis jopa 100 kappaletta
 • jos sivuillasi ei ole verkkokauppaa tai muita paljon automaattiviestejä luovia ominaisuuksia sähköposteja lähtee usein vain satunnaisesti. Esimerkiksi uusille blogin lukijoille tai sivuillesi rekisteröityneille.

Kuukausiraporttimme tehdään käsin. Se ei ole vain automaattiraportti, vaan käymme läpi sivujesi tärkeimmät osa-alueet ja saat tiivistetyn näkymän tehtyihin toimenpiteiteisiin ja ehdotettuhin parannuksiin sivuillesi tilaamasi ylläpitopalvelun mukaisesti. Haluamme varmistaa sivujesi paranevan vanhentessaan.

Raportti sisältyy kaikkiin ylläpito- ja kehityspaketteihimme. Niiden sisältö vaihtelee palvelutason mukaan.

Annamme ehdotuksia erilaisille osa-alueille ylläpidon perustoimista säästyneen ajan puitteissa. Saat parannusehdotuksille hinta-arvion tai tarjouksen niiden luonteesta riippuen. On hyvä muistaa, että kotisivujen elinikä on korkeintaan 2-3 vuotta, jos niitä ei aktiivisesti ylläpidetä ja päivitetä. Muuten lykkäät vain isompaa laskua tulevaisuuteen, kun tekniikka sivujen ympärillä kehittyy nopeasti tai riskeeraat sen, että sivusi eivät enää ole houkuttelevia ja tuota toivottua tulosta.

Suositukset kustannusarvioineen sisältyvät kaikkiin ylläpito- ja kehityspaketteihimme.

SEO-raportti kertoo sinulle kaikista osa-alueista, jotka vaikuttavat kotisivujesi hakukoneoptimointiin. Karkeasti osa-alueet voidan jakaa sivujen tekniikkaan, sisältöön ja ulkoisiin tekijöihin. Iso osuus on sivujen teknisellä suorituskyvyllä. Tekninen suorituskyky on isosti yhteydessä hostingiin käyttämästi rahasta ja sen laadusta. 

Google ei suosi hitaita sivuja. Sivujen sisältö, otsikointi ja jako sivuille parhaiden kätäntöjen mukaan on myös erittäin tärkeää. Tästä voisi kirjoittaa oman artikkelinsa, mutta niitä on netti jo täynnä. Etsi Googlesta 😉

Me takaamme, että tiedät sivujesi hakukoneoptimoinnin nykytilan ja miten sitä voi kehittää. Paremmilla sopimuksilla teemme sitä myös automaattisesti puolestasi.

SEO-raportti sisältyy kaikkiin ylläpito- ja kehityspaketteihimme. SEO:n (hakukoneoptimoinnin) parantuessa sivusi ovat mieluisampia sekä hakukoneille että vierailijoille.

Paremmassa ja parhaassa paketissa hintaan sisältyvää vapaata kehitysaikaa voidaan käyttää harkintamme mukaan myös näiden asioiden parantamiseen.

Lisäominaisuudet paremmissa paketeissa

Ei turhia kyselyjä tai arvokkaan aikasi tuhlaamista.

Katsomme mitä sivuillasi pitäisi optimoida tai parantaa ja teemme sen. Hiljaa hyvä tulee ja oman harkintamme mukaiset parannukset varmistavat, että sivusi paranevat vanhetessaan.

Paremmassa paketissa saat aina 0,5 tuntia automaattisia parannuksia sivuillesi kuukausittain.

Parhaassa paketissa saat aina tunnin parannuksia sivuillesi kuukausittain. Siinä ajassa ehtii tehdä yllättävän paljon ja parannuksiin käytettävä aika kasvaa nopeasti tuottamaan havaittavia tuloksia.

Suosittelemme aina kaksivaiheista tunnistautumista ja rakennamme sivut aina parhaiden käytäntöjen mukaisesti. On kuitenkin aina mahdollista, että sivuillesi pääsee haittaohjelmia tai käyttäessäsi heikkoja tunnuksia niille murtaudutaan. Joskus hyökkäyksiä tapahtuu myös, vaikka sivut oltaisiin suojattu miten hyvin tahansa.

Skannaamme sivusi ja kerromme tulokset raportilla. Jos vastaan tulee jotain hälyyttävää tai pienillä päivityksillä korjattavaa, niin korjaamme tilanteen samalla. Turvallisuustarkastus analysoi sivujen core-tiedostostot, teemat ja lisäosat tarkastaen ne haavoittuvuuksien varalta. Skannamme sivut vielä malwaren ja mahdollisten virusten varalta. Ominaisuus kuuluu parempii paketteihin siksi, että sivujen varmuuskopiotaajuus on niissä riittävä sivujen mahdollista palautusta varten, jos niitä ei saada siistittyä haittaohjelmista.

Paremmassa ylläpito- ja kehityspaketissa skannaamme sivusi aina ylläpitoraportin teon yhdeydessä kerran kuukausessa.

Parhassa ylläpito- ja kehityspaketissa skannaamme sivusi viikottain. Ilmoitamme sinulle erikseen, jos skannauksissa tuli vastaan jotain toimenpiteitä aiheuttavaa.

Lisäätkö sivuillesi linkkejä? Totta kai ja niin kannattaakin. Ajan mennessä omia menojaan, sivut joille olet linkittänyt omiltasi kuitenkin muuttavat sivurakennettaan, poistavat sisältöä tai lakkaavat kokonaan olemasta.

Analysoimme kaikki sivuiltasi lähtevät ja omien sivujesi sisäiset linkit. Teemme selkeät korjaukset heti ilman lisämaksua ja laajemman tilanteen tullessa vastaan, kerromme sinulle siitä ja ehdotamme korjauksia.

Linkkien analysointi kuuluu parempaan ja parhaaseen ylläpito- ja kehityssopimukseen.

Saamme ilmoituksen, jos sivusi eivät vastaa. Yleensä tämä tarkoittaa että palvelin on kaatunut tai kuormittunut. Useimmiten kyse on vain hetkellisestä palvelimen kuormituksesta ja tilanne palaa ennalleen minuuteissa. Jos tätä tapahtuu usein tai sivusi ovat alhaalla pitkään, niin on syytä huolestua ja alkaa etsimään ongelman aiheuttajaa.

Ai niin…emme vaivaa sinua turhilla ilmoituksilla vaan pelkästään silloin, kun huomaamme että kyseessä on todellinen ratkaisua tarvitseva ongelma.

Aivan mahtava juttu, ettet ole teettänyt sivujasi, vain niiden olemassa olon takia ja tiedostat, että kotisivujen elinikä ei ole loputon ja tunti kuukaudessa ei riitä iskemään tulta sivuille tarpeeksi nopeasti ja tekemään niistä alasi parhaat.

Paras paketti varmistaa, että sivusi parantuvat ajan hampaan yrittäessä purra niitä kuukausitaisen tunnin mittaisen vapaan sivukehityksen avulla, Tietenkin se sisältää monta muutakin tärkeää ylläpidollista asiaa, mutta alennus on erityisen hyvä, kun tiedät haluavasi kehittää sivuja tai muuta yritystoimintaasi graafisten töiden tai markkinoinnin parissa.

Parhaassa paketissamme saat 10% alennuksen kaikista sopimuksen voimassaoloajan aikana tilatuista lisätöistä kotisivuille. Alennus työn osuuden maksuja, mutta ei mahdollisesti hankittavia kolmannen osapuolen lisenssi- tai vastaavia maksuja.