Henkilökohtainen

Yhteistyökumppani

Miten yritys syntyi?

Omasta tarpeesta

Ratas Design Works on yritys, joka syntyi sivutoiminnasta ja lähti nopeasti lentoon. Oli vaikeaa löytää laadukasta ja järkevän hintaista tekijää graafisille töille. Isot mainostoimistot olivat liian kalliita ja joustamattomia, kun taas halpaa sai melkein pyytämättäkin. Valitettavasti laatu vastasi harvoin odotuksia. Usein päädyinkin tekemään työt itse laajentaen samalla osaamistani. Tästä on aikaa jo vuosia.

Omat tietoni lyhyesti

Ville Vatola

Lead WordPress Developer | Master Chief  (Yrittäjä)

+358449778810

ville.vatola@ratasdesign.com

 

Lisää tarinaa voit lukea alta, mutta tässä se mitä todennäköisesti tulit etsimään. Eli mitä tekkiä toteutuksissa mieluiten käytetään…

Mitä kokemusta ja osaamista?

Yli kymmenen vuoden
kokemus kotisivuista ja graafisista töistä

Olen aina ollut kiinnostunut luomisesta ja tekniikasta

Ensimmäisiä pelejä tein jo hyvin nuorena 90-luvun lopussa sen aikaisilla työkaluilla. ”Modernien” pelien lisäksi mukaan mahtui myös lukuisia retropelejä Commodore 64:lla ja MSX:lle. Se oli hauskaa aikaa. Tein kymmeniä erilaisia lauta- ja tietokonepelejä. 

Uskon että kiinnostukseni suunnitteluun ja luomiseen alkoi piirtäessäni sekä lauta- että tietokonepeleihin kuvituksia. Innostuin tekemään myös paljon sarjakuvia. Mikään ei lapsena ollut mahtavampaa, kuin pelata itse tehtyjä pelejä kavereiden kanssa ja esitellä omia sarjakuvia tai videoita koulussa.

En halua koskaan luovuttaa asiakkaalle työtä, johon asiakas tai minä en ole tyytyväinen. On erittäin tärkeää toimittaa vain hyviä töitä.

Kotisivuja, graafisia töitä, kirjoittamista ja mainoksia

Yrityksen historia on lyhyt, mutta omani jo melko pitkä. Kotisivuja olen tehnyt ensimmäisen kerran 2000-luvulla lähinnä omaksi ilokseni pelien tekemisen lomassa. Ensimmäiset nykyaikaiset kotisivuni tein noin viisi vuotta sitten. Graafisia töitä olen tehnyt paljon kauemmin. Päivätöitä olen tehnyt brändin hallinnan parissa noin kymmenen vuotta. Säännöllisiin tehtäviini on kuulunut nettiasioiden lisäksi paljon mainosten, esitteiden ja muun materiaalin tekemistä kansainvälisten brändien ohjeistusten ja standardien mukaisesti. Sanomattakin on selvää että on ollut erittäin opettavaista toimia isojen kansainvälisten ja suomalaisten nimien kanssa yhteistyössä. Kokemusta minulla on siis monesta eri osa-alueesta, mikä onkin ollut yritystoimintaa ajatellen arvokas asia.

Virallinen koulutustittelini on MBA (Master of Business Administration) markkinoinnin ja kansainvälisen liiketalouden puolelta. Pidän suuressa arvossa sitä, että osaan ajatella monelle yritykselle sitä tärkeintä kotisivujen ja markkinoinnin tavoitetta. eli kauppaa. Kaikki luovat projektit toteutetaankin tuloksellisuus mielessä.

Ydinosaaminen & yhteistyökumppanit

Ensisijaisesti tarjoamme korkealaatuisia ja uniikkeja kotisivuja, jotka eivät ole vain teknisesti erinomaisia, vaan myös parhaiden käytäntöjen mukaan toteutettuja asiakkaalle räätälöityjä kokonaisuusia. On tärkeää että tehdyn sivuston tai kaupan jatkokehitys on mahdollista ilman rajoitteita ja toteutus on julkaisun jälkeen laajennettavissa sekä valmiilla että itse koodatuilla ominaisuuksilla kenen tahansa osaavan kehittäjän toimesta.

Koska olen ollut näiden asioiden kanssa tekemisissä jo pitkään, en pelkää tuoda esille omaa mielipidettäni. Mikään ei ole ikävämpää kuin tehdä turhaa työtä. Useimpia asioita ei kannata tehdä ollenkaan, ellei niitä tehdä kunnolla ja tarkoituksenmukaisesti.

Asiakkaamme tuntuvat myös arvostavan rehellisyyttä ja sitä lähtökohtaa, että lopputuloksen täytyy olla hyvä ja toimiva, eikä vain minimitarpeita täyttävä rasti ruudussa.

Teen useimmat tekniset asiat yrityksessäni itse ja toimeksiantoja onkin samanaikaisesti vain sen verran, että pystyn toteuttamaan ne kaikki laadukkaasti. Kannatta kuitenkin olla ajoissa yhteydessä tulevista tarpeista, että ehdin varaamaan työlle tarvittavan ajan ja keskittyä siihen ilman kiirettä.

Monissa omaa erikoisosaamista vaativissa osa-alueissa kannattaa olla projektissa mukana ulkopuolista apua. Esimerkiksi valo-/ videokuvaus sivustoille, sisällöntuotanto, jatkuva hakukoneoptimointi tai jokin muu varsinaisen sivuston toteutuksen lisäksi olennainen osa-alue vaatii oman osaavan ammattilaisensa.

Yhteistyöverkostossani onkin muutama oman alansa luotettavia erikoisosaaja, jonka järjestämme tarvittaessa auttamaan projektissa.

Kanssamme on mutkatonta asioida ja olen itse koko ajan kartalla projektien tilanteesta, koska todennäköisesti olen myös tehnyt niistä suurimman osan henkilökohtaisesti. Digitaalisen toimiston ja oman laajan osaamiseni ansiosta hintatasomme on järkevä, etkä maksa turhasta vaan ainoastaan projektiisi käytetystä ajasta ja osaamisesta.

 

Käytettäviä työkaluja ja alustoja

Valitsemme toteutukseen tarvittavan työkalupakin (ns. stackin) sen mukaan, mikä on paras kokoonpano projektin kokonaisuutta ajatellen. Kotisivuja ja verkkokauppoja varten valittava alusta on tarpeistasi riippuen yleensä jokin seuraavista.

 

WordPress (ja Woo), Shopify tai Squarespace. Olen tehnyt töitä myös esimerkiksi Magenton kanssa, mutta ensisijaisesti suosin muita alustoja. Jokainen sivusto on erilainen ja siksi on tärkeää olla osaamista eri tarpeisiin ja budjetteihin parhaiten sopivasta sivualustasta.

WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joten sen kanssa käytetään useita erilaisia työkaluja. Valmiiden työkalujen lisäksi useimmat toteutukset tarvitsevat vaihtelevissa määrin myös omaa kustomoitua koodia, joko täydentämään jo olemassa olevia ominaisuuksia tai muokkaamaan niitä. Yleisempiä lisäosia, joita WordPress-sivustoilla käytämme ovat Woo(Commerce), Elementor Pro ja sen liitännäiset, ACF ja YOAST. Moneen verkkokauppaan päätyy myös Wp All Import & Export tietojen ohjelmalliselle viennille ja tuonnille. Kaikkiin olennaisiin lisäosiin lisenssit yleensä kuuluvat toteutuksen hintaan joko koko sivuston elinajaksi tai ainakin useammaksi vuodeksi toteutuksesta. Me valitsemme työkalut ja hoidamme kaiken niihin liittyvä valmiiksi sen mukaan, mitä sivustosi vaatii.

Shopify ja Squarespace on suljettuja alustoja, joten niissä liitännäiset ovat tarkemmin ennalta määrättyjä, joskin joitain kolmannen osapuolen mahdollisuuksiakin löytyy.

Yhteistä kaikille alustoille on mahdollisuus käyttää omaa koodia. Suljetuissa alustoissa rajallisemmin. Yleensä sivustoille päätyy kustomoitua PHP, Javascript ja CSS koodia.

Arvosteluja ja terkkuja

Tomi Valtanen
Tomi Valtanen
ravitsemustalo
Read More
Kaikki toimi mutkattomasti!
- Google-arvostelut
Soile Timonen
Soile Timonentuulinedesign.com
Read More
Ystävällinen, joustava ja ammattitaitoinen palvelu! Yhteistyö on helppoa, kiitos!
- Facebook-arvostelut
Kalle Reinikka
Kalle Reinikka
Toiska.net
Read More
Ratas Design Worksin Villelle suuret kiitokset kaikesta avusta jonka hän on tarjonnut - rautainen ammattilainen! Toivottavasti yhteistyö jatkuu pitkään 🙂
- Google-arvostelut
Anna Lievonen
Anna Lievonen
viestipaino.fi
Read More
Yhteistyö ja verkkosivujen suunnittelu sujui vaivattomasti. Olen todella tyytyväinen uusien sivujen toimivuuteen ja ulkonäköön. Ammattimaista työtä!
- Facebook-arvostelut
Toni Ryöppy
Toni Ryöppy
webberofficial.com
Read More
Ratas Design Works suoritti työnsä loistavasti ja ylitti odotukset. Hinta ei ollut markkinoiden yläpäästä, mutta työn laatu ja asiakaspalvelu oli. Kommunikointi työn aikana oli saumatonta mikä täpahtui sekä puhelimen, että sähköpostiviestien välityksellä. Työnjälki ja asiakaspalvelu oli huippuluokkaa ja siitä syystä tulen jatkossakin käyttämään heidän palveluitaan aivan varmasti.
- Google arvostelut
Annaleena Soini
Annaleena Soini
tyohuone925.fi
Read More
Tyylikästä, asiantuntevaa, laadukasta, nopeaa ja ymmärtävää palvelua. Suosittelen!
Johanna Amnelin
Johanna Amnelin
www.saarentaika.com
Read More
Kiitos sivujen toteutuksesta, työ oli todella nopeaa, joustavaa ja kaikin puolin onnistunut 🙂
- Google arvostelut
Sari Ajanko
Sari Ajanko
diversitas.fi
Read More
On ollut ilo toteuttaa nettisivumme yhteistyössä Ratas Design Worksin Villen kanssa. Erinomainen kyky kuulla asiakasta ja ymmärtää toisen liiketoimintaa, ammattitaitoa ja näkemyksellisyyttä. Kiitos!
- Google arvostelut
Anna Broberg
Anna Broberg
maptionnaire.com
Read More
Ville from Ratas was easy to communicate with, came up with good suggestions on how to modify our initial plan, and kept up with the timeline and budget. Top notch service!
- Google arvostelut
Mervi Laakso
Mervi Laakso
Woodio.fi
Read More
Täyden kympin palvelu ja enemmänkin! Olen saanut erinomaista teknistä tukea ja konsultaatiota verkkokauppamme lanseeraukseen liittyen. Todella osaavaa tiimi. Ratas Design Works suoritti teknisen konsultaation ohella myös uuden verkkokauppamme testauksen ja optimoinnin. Suosittelen lämpimästi. Aion myös jatkossa käyttää Ratas Design Works palveluita.
- Google arvostelut
Kaisa Telilä
Kaisa Telilä
auts.fi
Read More
Erittäin ammattitaitoista palvelua, sekä WordPress että ystävällinen ja nopea asiakaspalvelu hyvin hallussa!
-Google arvostelut
Outi Virtanen
Outi Virtanen
fennowater.fi
Read More
Kotisivujen muokkaukset sujuivat nopeasti ja ammattitaitoisesti.
-Google arvostelut
Toni Yrjänne
Toni Yrjänne
Nordicshot Oy
Read More
Erittäin ammattitaitoista, asiantuntevaa ja joustavaa palvelua. Kaikki asiat meni aivan kuten oli sovittu ja aikataulun mukaan. Vahva suositus!
- Google arvostelut
Memmu Polus
Memmu Polus
ernopolus.fi
Read More
Suosittelen! Yhteistyö mutkatonta ja toimivaa. 👍🙂
- Facebook suositukset
Soile Timonen
Soile Timonen
Tuulikkimedia.com
Read More
Erinomainen palvelu ja tavoitettavissa muulloinkin kuin perinteisinä toimistoaikoina. Asiakasta kuunnellaan ja jaksetaan vääntää asiat tarvittaessa ratakiskosta, kun oma pää ei meinaa pysyä teknisissä asioissa mukana. Joustavat palvelut ja ensiluokkainen asenne! Vahva suositus.
- Google arvostelut
Kimmo Anttonen
Kimmo AnttonenRakkauden rakennusinsinööri
Read More
rakkaudenrakentaja.fi sivuni ovat auenneet. Ratas Design Works toteutti ainutlaatuisen kokonaisuuden kauniilla ammattitaidolla ja lopputulos palvelee Rakkkauden vahvistumista maailmassa💖🙏 Käy kiireettä tutustumassa ja anna palautetta, kiitos💖🙏 Rakkaudellista viikonloppua💖🙏
-Facebook
Tuulia Syvanen
Tuulia Syvanen
HonestyEurope.com
Read More
Ratas Design ja Ville ovat luotettavia ja nopeita. Ratas Design toteutti meille Woocommerce-pohjaisen nettikaupan helmi-maaliskuussa 2020. Projekti toteutui sulavasti ja sovitussa aikataulussa, ja Ville vastasi nopeasti kaikkiin kysymyksiin. Projekti oli pääosin englanninkilinen ja se sujui myös mutkattomasti. Meillä on jo uusi yhteisprojekti suunnitteilla! Suosittelen Ratas Designia lämpimästi pienille ja isoillekin toimijoille.
- Google arvostelut
Oskari Tempakka
Oskari Tempakka
Kuudes Kerros |6kkauppa
Read More
Selkeää kommunikaatiota, nopeaa toimintaa ja huippujälkeä!
-Google arvostelut
Terttu Pakarinen
Terttu Pakarinen
CompOrganisations
Read More
Nettisivut tehtiin ammattitaidolla ja toteutettiin vaikea graafinen suunnittelu kunnianhimoisesti. Suosittelen vaativiinkin tehtäviin Ratas Design Worksia. Sivut suunnitteli ja kuvitti Kaisa Hyvärinen ja toteutti hienosti Ville Vatola.
-Google arvostelut
Ilkka Liukas
Oppimis- ja muistamistekniikat
Read More
Palvelu ja reagointi oli erittäin nopeaa.
- Google arvostelut
Aila Kuusio
Aila Kuusio
Kuusio Coaching
Read More
Nettisivujen tarjouksessa hinnoittelu ja työvaiheet oli selkeästi eritelty ja nettisivuprojektia vietiin päättäväisesti kohti tavoitetta Ratas Designin toimesta. Sain selkeitä ohjeita mitä sisältöä minun piti projektin edetessä tuottaa. Myös käyntikorttien suunnittelu sivujen kanssa yhteensopivaksi ja korttien toimitus onnistui hyvin. -Google arvostelut
Previous
Next

Mitä uutta?

Ilonkopseen uudet kotisivut on julkaistu!

Ilonkopseen kotisivut tehtiin kokonaan uudelleen. Vanhoilta sivuilta ei tuotu mitään mukana, vaan aivan kaikki on uutta ja tarkkaan suunniteltua. Kotisivut toteutettiin tyhjästä teemasta WordPressiin asiakkaan suunnittelijan visuaalisen ohjeen mukaisesti.

Ps. sivuilla esiintyvä koira on jo vanhan herran iän saavuttanut upea Brasilianterrierimme Pauli.

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla