Markkinointi

Sähköpostitusohjelmat yritykselle

Hyvä sähköpostitusohjelma hoitaa sähköpostimarkkinoinnin ja esimerkiksi myös kanta-asiakasviestit, uutuustiedotteet ja tarjousviestit verkkokaupoille. Monet käyttävät postitusohjelmia myös lehdistötiedotteiden toimittamiseen.

Seuraa tai laita viestiä

Jaa kavereille (tai muille)

Minulta kysytään usein, mikä olisi paras tapa lähettää esimerkiksi ilmainen opas tai kuvasto sivustolla sähköpostinsa antaneelle? Toteutustapoja on useita, mutta yksi parhaimmista on varmasti liittää kotisivuilla oleva lomake, jossa sähköpostiosoitetta kysytään, postitusohjelmaan. Hyvä sähköpostitusohjelma hoitaa tällaisen erikoistarpeen lisäksi myös kaiken muun sähköpostimarkkinoinnin ja esimerkiksi myös kanta-asiakasviestit, uutuustiedotteet ja tarjousviestit verkkokaupoille. Monet käyttävät postitusohjelmia myös lehdistötiedotteiden toimittamiseen.

Palataakseni ilmaisen oppaan toimittamiseen sähköpostiosoitteensa antaneelle. Sivustolla vierailija hyväksyy antamansa sähköpostiosoitteen käytön oppaan saamiseen ja muuhun markkinointiin, jos osoitteeseen on tarkoitus lähettää myös muuta markkinointia. On tärkeää muistaa tietosuoja- ja markkinointilain mukainen oikea viestintä ja pyytää lupa.

Sähköpostiohjelman ja automaation avulla oppaan toimittaminen sähköpostinsa antaneelle toimii seuraavalla tavalla:

  • yrityksen kotisivuille luodaan lomake, jossa pyydetään käyttäjän sähköpostiosoite ja häntä hyväksymään annetun tiedon käyttö toivotulla tavalla (rasti ruutuun hyväksyntä ehdoille)
  • lomake vie annetun sähköpostiohjelman postitusohjelman postituslistaan, jonka nimi voi olla esimerkiksi ”ilmaiset opastilaukset”
  • sähköpostitusohjelmaan luodaan automaatio: kun käyttäjä liittyy postituslistaan ”ilmaiset opastilaukset” hänelle lähtee heti sähköposti, jossa on oppaan latauslinkki ja muuta aiheeseen sopivaa materiaalia. Automaatiolla viestin voi myös halutessaan ajastaa niin, että oppaan ensimmäinen osa toimitetaan heti ja toinen osa esimerkiksi kolme päivää liittymisen jälkeen.

Automaation ja lomakkeen luonti on usein helppoa ja nopeaa, mille tahansa kotisivuille. Ylimääräistä aikaa ja osaamista kannattaa kuitenkin varata sähköpostipohjan tekemiseen käytettävälle postitusohjelmalle ja ohjelman asetusten ja brändäyksen läpikäyntiin. Sähköpostipohjan visuaaliseen ilmeeseen kannattaa käyttää merkittävästi aikaa, koska ilman myyvää, erottuvaa ja selkeää ulkoasua sähköposti jää varmasti lukematta.

Kokonaisuudessaan alusta loppuun ensikertalaisen kannattaa varata aikaa vähintään kokonainen työpäivä asioiden opetteluun, luovaan työhön, tekniseen työhön ja testaukseen. Onneksi suurimmalla osalla suosituista sähköpostitusohjelmista on kattavat oppaat ja video-ohjeet automaatioiden ja kirjepohjien luomiselle. Ammattilaiselta, jolle automaatioiden ja pohjien luominen on tuttua, homma hoituu varmasti muutamassa tunnissa.

Itse suosittelen suurimmalle osalle asiakkaista postitusohjelmaksi MailerLitea. Se on aivan mahtava ja helppokäyttöinen sähköpostitusohjelma, jossa suurin osa toiminnoista (ja kaikki tärkeät) ovat täysin ilmaisia aina 1000 sähköpostitilaajaan asti. Senkin jälkeen hinta on erittäin edullinen verrattuna muihin postitusohjelmiin. MailerLite ei kuitenkaan ole välttämättä kaikille paras vaihtoehto, mutta usein erittäin hyvä aloitusohjelma, joka hoitaa kaikki viestit ja sähköpostimarkkinoinnin myös esimerkiksi verkkokaupan toiminnoille. Isoille verkkokaupoille ohjelma, joka tarjoaa syvempää markkinointi-integraatiota saattaa olla parempi vaihtoehto. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että MailerLiteen olemme siirtäneet enemmän asiakkaita kuin millekään muulle ohjelmalle.

Lista sähköpostitusohjelmista, joista itselläni on kokemusta:

  • MailerLite
  • ActiveCampaign
  • MailChimp
  • SendInBlue
  • MailJet
  • OmniSend

Melkein jokainen verkkosivu hyötyy hyvän sähköpostitusohjelman käyttöönotosta. Kaikki niiden tarjoamat mahdollisuudet eivät vain ole välttämättä ilmiselviä jokaiselle.

Jaa kavereille (tai muille)

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla