Kotisivut ja verkkokaupat

Tuotetekstien yleisimmät virheet

Onnistunut verkkokaupan käynnistäminen vie paljon työtä. Ei ole ihme, että tuotesivun tekstit jäävät helposti huomiomatta vaan kopioidaan ja liitetään suoraan toimittajilta ehkä pienin muokkauksia.

Seuraa tai laita viestiä

Jaa kavereille (tai muille)

Onnistunut verkkokaupan käynnistäminen vie paljon työtä. Alusta on valittava, asennettava ja hallinnoitava. Kuvat, videot ja kaikki tuotetiedot pitää saada paikoilleen. Maksutavat valita, hallita ja seurata tilauksien toimittamista. Kaiken tämän jälkeen ei ole ihme, että tuotesivun tekstit jäävät helposti huomiomatta vaan kopioidaan ja liitetään suoraan toimittajilta ehkä pienin muokkauksia.

Tässä on muutamia Ecwidin kirjoittajan vapaasti käännettyjä ja muokattuja suosituksia verkkokauppasi tuotetietojen parantamiseksi ja myynnin edistämiseksi.

1. Kerrotko pelkistä tuotteen ominaisuuksista?

Tämä on hyvin tavallinen virhe kirjoittaessa tuotetekstejä, etenkin maahantuojilla tai tuotteiden valmistajilla. Kannattaa puhua tuotteen hyödyistä enemmän kuin sen ominaisuuksista. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Ominaisuus on jotain, mitä tuotteella teknisesti on ja hyöty tarkoittaa sitä, miten käyttäjä hyötyy tästä ominaisuudesta. Voit esimerkiksi kertoa tietokoneessa olevan 32 Gt keskusmuistia mutta hyvä teksti keskittyy siihen, mitä hyötyä siitä on, että koneessa on näin paljon muistia? Muistin määrä mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja mahdollistaa useiden sovelluksien toimimisen samanaikaisesti. Muistin määrä on myös tärkeää vaativia tietokonepelejä pelatessa, etenkin jos käyttäjä lähettää pelistään videota tai muokkaa jotain samanaikaisesti. Keskity siihen, miten ominaisuus ratkaisee ongelman tai parantaa käyttäjän käyttökokemusta.

2. Tekstin kopiointi toimittajilta tai valmistajilta

Verkkokauppiaat hankkivat usein tuotteita jakelijoilta tai valmistajilta, joilla on omat myyntitekstinsä. Toimittajat voivat kannustaa kauppiaita käyttämään tekstiä, mutta se ei todennäköisesti ole hyvä idea.

Kopio on kirjoitettu kauppiaille, ei kuluttajille, jotka keskittyvät eri asioihin kuin kauppiaat. Myös monet kilpailijat käyttävät samaa tekstiä. Samanlaiset tuotesivut eivät näytä hyvältä, kun haluat erottua kilpailijoistasi. Kopiointi ei tee myöskään hyvää sivujesi hakukoneoptimoinnille. Jos tekstisi on kopioitu toisilta verkkosivuilta Google huomaa sen ja se laskee tuotesivusi hakukonenäkyvyyttä.

3. Tekstien tulee saada tuotteet kuulostamaan haluttavilta.

Mutta ei liioittelun avulla. Hyvä tuoteteksti korostaa tuotteen etuja rehellisesti ja avoimesti. Aitous on tärkeää. Useimmat tuotteet eivät ole elämää muuttavia tai erityisen mullistavia, mutta ne ovat silti hyviä tuotteita.

4. Asiakkaasi eivät tule sivuillesi etsiäkseen kielioppi- tai kirjoitusvirheitä.

He huomaavat ne joka tapauksessa. Laiska tekstien kirjoitus ja huolimattomuus vaikuttavat hämärältä ja saa asiakkaasi miettimään, minkä muiden heille tärkeämpien asioiden kanssa olet huolimaton? Itse kirjoitetun tekstin lukeminen ja korjaaminen on usein vaikeaa, joten kannattaa antaa ystävän tai työkaverin lukea kirjoittamasi teksti läpi ennen niiden julkaisua. Jos kirjoitat usein virheellisesti, niin voi olla hyvä idea palkata ulkopuolinen tekstien kirjoittaja.

5. Älä kirjoita tuotetekstejäsi hakukoneille.

Hakukoneet eivät toimi, kuten ennen. Jos myyt tietokoneita, niin riittää että teksteissäsi tai tuotteen nimessä mainitaan tietokone. Muuten tekstin tulee vedota ihmisiin, jotka tuotteitasi ostavat. Hakukoneet osaavat nykyään luokitella tekstit laadun mukaan ja hakutermien käyttäminen tuoteteksteissä ei ole järkevää. Nykyaikainen hakukoneoptimointi perustuu laatuun.

Lähde: muokattu teksti Ecwid-verkkokauppa-alustan blogista. Tarjoamme Ecwid ja Woocommerce verkkokauppa-alustojen asennusta kotisivuillesi ja tietenkin myös tekstien muokkausta, luontia ja oikolukemista.

Jaa kavereille (tai muille)

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla