WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka on taustalla yli 42%:ssa kaikista verkkosivustoista. Sillä on myös sanottuna sillä on 62% osuus CMS-järjestelmistä (sisällönhallintajärjestelmä).
Avoimen lähdekoodin WordPress-ekosysteemi onkin usein ensisijainen valinta kokeneille ohjelmoijille, jotka haluavat rakentaa sovelluksiaan vankalle, joustavalle ja luotettavalle alustalle.
WordPressia käytetään enenemissä määrin myös headless sisällönhallintajärjestelmänä sovelluksille, jotka on rakennettu moderneilla frontend-kirjastoilla kuten esim . Reactilla tai Vue.js:llä. Näin WordPressin sisällönhallintatoimintoja voidaan hyödyntää myös staattisten sivustojen kanssa.
PHP:n uusin versio 8.3 nopeuttaa huomattavasti useimpia sivustoja. Kinstalla on mittailtu eroa WordPress, WooCommerce ja muiden järjestelmien pyynnöissä eri PHP versioiden välillä. Koska PHP 8.3 suoriutuu kaikissa nopeammin, eli käsittelee useampia pyyntöjä annetussa ajassa, nopeuttaa se käytännössä jokaista sivustoa.
Uusin PHP versio ei ole yleensä heti yhteensopiva kaikkien sivustojen kanssa, vaan esimerkiksi useimmilla lisäosilla ja teemoilla kestää jonkin aikaa, että ne päivittyvät tukemaan uutta PHP versiota. Myös mahdolliset kustomoidut koodit saatavat kaivata päivitystä ennen siirtymistä uuteen versioon.
Ylläpidossa oleville sivustoille vaihdetaan uusi PHP versio automaattisesti, jos hosting tukee sitä ja olemme todenneet että se toimii useimmilla sivustoilla luotettavasti. Jos jotain ongelmia tulee PHP 8.3 version kanssa, niin se on aina helppo vaihtaa takaisin ja korjata ongelmat. Monimutkaisemmilla sivustoilla kannattaa testata uusi PHP versio aina ensin kehitysympäristössä ja vasta testien jälkeen vaihtaa tuotantosivuston PHP versio.
PHP 8.3 tarjoaa erinomaisia tuloksia. Uusien ominaisuuksien ja päivitysten lisäksi 8.3 tarjosi jopa 52,20 %:n suorituskyvyn parannuksia testatuille sisällönhallintajärjestelmille.
Kuvien lähde: https://kinsta.com/blog/php-benchmarks/#wordpress