Uutinen

Parhaista käytännöistä sähköposteille tulee vaatimuksia Gmailille 1.2.2024 alkaen

Gmail ja Yahoo! ovat esittäneet uuden joukon vaatimuksia, jotka lähettäjien on täytettävä viimeistään helmikuussa 2024, että sähköposti voidaan toimittaa odotetulla tavalla perille.

Seuraa tai laita viestiä

Jaa kavereille (tai muille)

Gmail ja Yahoo! ovat esittäneet uuden joukon vaatimuksia, jotka lähettäjien on täytettävä viimeistään helmikuussa 2024, että sähköposti voidaan toimittaa odotetulla tavalla perille.

Jos lähettäjä ei täytä vaatimuksia helmikuuhun 2024 mennessä, he alkavat näkemään virheitä osalla ei-yhteensopivasta postistaan Googlen vastaanottajille ja tämä osuus kasvaa ajan myötä. 

Vaatimus lopettaa sähköpostien tilaaminen yhdellä napsautuksella astuu voimaan kesäkuussa 2024.

Jos sivustosi on ylläpidossa ja käytössäsi on sen kautta SendGridin API-lähetys kotisivujesi sähköposteille, niin sivusi viestit menevät perille. Asia vaatii kuitenkin muutamia toimia, jotka eivät ole kaikki yksinkertaisia. Kannattaa siis seurata sähköpostiensa perille kulkemista normaalia tarkemmin tämän vuoden aikana.

Huomaathan kuitenkin, että itse lähettämäsi sähköpostit omasta sähköpostiohjelmastasi saattaa tarvita teknistä työtä, että itse lähettämäsi sähköpostit menevät perille jatkossakin. Toinen toimenpiteitä vaativa osa-alue on postitusohjelmien unsubcribe-asetusten ja tietueiden muutokset (esim. MailChimp, MailerLite, ActiveCampaign jne.)

Vaatimukset lyhyesti, että sähköposti vastaanotetaan Gmailissa jatkossa:

1. Määritä SPF- ja DKIM-sähköpostitodennus verkkotunnuksellesi.

2. Varmista, että lähettävillä verkkotunnuksilla tai IP-osuuksilla on kelvolliset eteenpäin ja käänteiset DNS-tietueet, joita kutsutaan myös PTR-tietueiksi.

3. Pidä Google Postmaster Toolsissa raportoitu roskapostiprosentti alle 0,3 %.. Eli kiinnitä huomiota viestien sisältöön: https://postmaster.google.com/

4. Muotoile viestit Internet Message Format -standardin (RFC 5322) mukaisesti. https://datatracker.ietf.org/doc/html/rfc5322

5. Älä väärennä tai matki Gmail From: -otsikoita tai koita sumentaa lähettävää tahoa

6. Jos lähetät sähköpostia säännöllisesti edelleen (mukaan lukien postituslistojen tai saapuvien yhdyskäytävien käyttäminen), lisää ARC-otsikot lähteviin sähköpostiin.

7. Määritä DMARC-sähköpostitodennus lähettävälle toimialueelle.

8. Suorapostituksissa lähettäjän Lähettäjä:-otsikon toimialue on kohdistettava joko SPF- tai DKIM-toimialueeseen.

9. Ota tilatuissa viesteissä käyttöön tilauksen peruutus yhdellä napsautuksella ja sisällytä viestitekstiin selkeästi näkyvä tilauksen peruutuslinkki.

SendGridin artikkeli vaatimuksista: linkki

Jaa kavereille (tai muille)

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla