Kotisivut ja verkkokaupat, Tietoturva ja tekniikka

Cloudflare CDN käyttöön ilmaiseksi

Cloudflare logo
Cloudflare logo
Kotisivujen ylläpito- ja kehityssopimuksemme sisältää nyt vapaaehtoisen lisämaksuttoman ominaisuuden: Cloudflaren CDN (content delivery network).

Seuraa tai laita viestiä

Jaa kavereille (tai muille)

Päivitetty 10.2.2020

Kotisivujen ylläpito- ja kehityssopimuksemme sisältää nyt vapaaehtoisen lisämaksuttoman ominaisuuden: Cloudflaren CDN (content delivery network). 

Samalla sivusi saavat myös paremman suojauksen yleisimpiä nettihyökkäyksiä (ddos) vastaan. Ominaisuus voidaan ottaa käyttöön sekä WordPress että Squarespace-kotisivuille ilman kustannuksia sen asennuksesta tai käytöstä.

Mikä on Cloudflare?

Tiivistettynä Cloudflarea käytetään maailmanlaajuisesti yli 20 000 000 verkkosivulla ja Cloudflaren asiakkaita ovat monet tunnetut yritykset, kuten esimerkiksi IBM, Norwegian, HubSpot, Zendesk, Hubspot ja Eurovision (suomalaisittain Euroviisut). 

cloudflaren logo

Cloudflaren CDN on välittäjäpalvelu, jonne kotisivujesi staattisten osien välimuisti ladataan ja jaellaan sadoilta palvelimelta mahdollisimman nopeasti sivustolla vierailijalle mm. sijainnin mukaan. Staattiseksi sisällöksi voidaan lukea kaikki sisältö, joka ei muutu usein ja näkyy kaikille vieralijoille samanlaisena. Tämä kattaa siis kotisivujen useimmat osat. Dynaaminen, eli käyttäjän tai tapahtumien mukaan muuttuva sisältö, ladataan omalta pavelimelta. Cloudflare lisää myös sivuston turvallisuutta. Heillä on yli 170 eri datakeskusta ympäri maailmaa. Suomessa on oma datakeskuksensa Helsingissä (lähde: linkki).

Suosittelemme ottamaan palvelun käyttöön etenkin WordPress-sivustoille, jonka hostingista et (nyrkkisääntönä) maksa useita kymmeniä euroja kuukaudessa. Cloudflare erittäin todennäköisesti nopeuttaa sivujesi latautumista vierailijoille. Cloudflaresta voi olla merkittävää hyötyä myös isommille yrityksille, mutta ei välttämättä. Jos yritys toimii kansainvälisesti niin Cloudflare nopeuttaa sivujen latautumista webhotellin sijainnin ulkopuolella. Sivujen koko Cloudflarella oleva välimuisti asennetaan latautumaan uudelleen aina, kun sivuilla tehdään muutoksia. Eli kaikki muutokset näkyvät palvelun käyttöönotosta huolimatta vierailijoilla melkein heti.

Mitä Cloudflare maksaa?

Osana kotisivujen ylläpitopalvelua ominaisuus ei maksa sinulle mitään, mutta edellyttää aktiivista ylläpito- ja kehityssopimusta kanssamme. Nykyisille asiakkaille, joilla ylläpito on jo käytössä Cloudflare voidaan lisätä ilman mitään lisäkustannuksia. Ylläpitosopimus täytyy olla, koska Cloudflare asennetaan oman tilimme kautta ja vaatii hieman ylimääräistä ylläpitoa.

Clouflaren ilmainen peruspaketti riittää monella etenkin pienemmälle yritykselle varsin hyvin ja olemme avanneet onnistuneesti myös monta verkkokauppaa Cloudflarelle. Jos sivuilla on kuitenkin paljon toimintoja, niin lisämaksullisten palveluiden käyttöönotto voi olla kannattavaa. Käyttöönotossa ei ole mitään menetettävää, koska jos Cloudflaresta ei todeta olevan hyötyä, niin sen saa otettua helposti pois käytösä. Asiakkailtamme palvelun käyttöönotto ei vaadi mitään toimenpiteitä ja seuraamme sivujen suorituskykyä aina ylläpidon yhteydessä.

Tästä kirjoituksesta tulee pitkä ja tylsä, joten jos olet kiinnostunut sivustoja nopeuttavasta ja sivujen vakautta lisäävästä ominaisuudesta ota yhteyttä ja saat tarkempia tietoja sen ominaisuuksista.

Voit lukea lisää Cloudflaresta heidän omilta kotisivuiltaan:

 https://www.cloudflare.com/cdn/

Jaa kavereille (tai muille)

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla