Kotisivut ja verkkokaupat, Tietoturva ja tekniikka

WordPress päivitys 5.3.2 lyhyesti

Vielä ennen joululaitumille siirtymistä on hyvä tietää että Wordpress on päivittynyt versioon 5.3.2. Suurimalla osalla sivuista päivitys on tapahtunut automaattisesti, mutta tämä riippuu paljon sivujen ylläpidosta ja webhotellista.

Seuraa tai laita viestiä

Jaa kavereille (tai muille)

Heippa,

Vielä ennen joululaitumille siirtymistä on hyvä tietää että WordPress on päivittynyt versioon 5.3.2. Suurimalla osalla sivuista WordPress päivitys on tapahtunut automaattisesti, mutta tämä riippuu paljon sivujen ylläpidosta ja webhotellista. Jos meillä on ylläpito- ja kehityssopimus voimassa niin päivitys asennetaan ja varmennetaan toimivaksi muiden päivitysten kanssa ylläpidon yhteydessä. 

Päivityksen ei tulisi vaikuttaa sivujen toimivuuteen mutta on hyvä vierailla omilla sivuillaan ja vilkaista että kaikki on kunnossa.

Mitä uutta Wodpress päivitys toi mukanaan?

WordPress-päivityksen isoimmat uudet ominaisuudet tarkoittavat sitä että kotisivujesi hallinta voi olla hieman erilainen kuin ennen, etenkin jos kirjoitat blogi- tai uutistekstejä sivustollesi. Suuria muutoksia versio ei tuonut kuitenkaan mukanaan tähän asiaan.

Lista muutoksista WordPressin sivuilla (release notes & installation guide WordPress.org): linkki

Yksi muutoksista, jonka saatatte huomata WordPress päivityksen jälkeen, on että sinun tulee nyt sisäänkirjautumisen yhteydessä aika ajoin vahvistaa ylläpitäjän sähköpostiosoite. Tämä pienentää riskiä tulla lukituksi sivuston ulkopuolelle sähköpostiosoitteen mahdollisesti vaihtuessa. Ominaisuus ei paranna sivujen tietoturvaa.

Huomaathan että ilman voimassaolevaa ylläpito- ja kehityssopimusta kotisivujen ylläpitäjän sähköpostiosoitteen tulisi olla muu kuin @ratasdesign.com

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Suosittelemme kaksivaiheisen tunnistautumisen asentamista kotisivuille ja hostingiin, joka parantaa merkittävästi tietoturvariskejä kotisivuillasi ja siten yrityksessäsi. Tunnistautumisen voi tehdä kätevästi älypuhelinsovelluksella sivuille kirjautuessa. 

Otathan yhteyttä, jos haluat että sivuillesi otetaan erittäin suositeltu kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön WordPress päivityksen yhteydessä tai erikseen.

WordPress päivitys: PHP 7.4 tuki

Mahdollisimman uusi PHP-versio palvelimella on aina suositeltavaa. Palvelimen PHP-versio on yksi eniten kotisivujen turvallisuuteen ja nopeuteen vaikuttavista asioista.

*kuva: @brisch27

Kannattaa varmistaa, mikä PHP versio kotisivuillasi on käytössä ja päivittää se uusimpaan webhotellin tukemaan versioon. PHP-päivitys kannattaa jättää sivujen ylläpitäjälle tai muulle tekniselle henkilölle. Päivitys on useimmilla moderneilla webhotelleilla suhteellisen helppo mutta vaatii huolellisuutta ja varotoimenpiteitä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta vielä kerran!

Etsitkö tekijää uusille WordPress -kotisivuille? Teemme ainutlaatuisia kotisivuja. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Jaa kavereille (tai muille)

Vieraile koodiasuomesta.fi -sivustolla